Güvercin Aşıları süt aşısı

Ahmet Suat Yayla
Yazar -
0
Arkadaşlar böyle bir konu ile sizlerle tekrar bir arada olmak istedim . Maksat ve gayemiz güvercin sağlığı için ne gerekiyorsa yapabilmek .

Güvercin aşıları çok önemli bir husus , her nedense bu konu da şöyle bir düşünce oluşuyor bazen . Ya ne gerek var veya eskiden aşımı vardı gibi . Öyle ya eskiden insanların da bebekleri olduğu zaman o zamanın usulü ne ise o yapılırdı ama ne yazık ki bebek ölümleri daha çok olurdu şimdi ise bu sayı o kadar çok azaldı ki nedeni ise sağlık ocaklarının düzenli aşı uygulaması değil mi ? Güvercin aşıları konumuza dönelim bu bir örnekti , önemi anlaşılması için . Ben kendi uyguladığım ve başarılı olduğum sistemi sizler ile paylaşmak istiyorum .

İlk olarak kullandığım aşı süt aşısı herkes biliyordur sanırım , bu aşıyı yapmadan önce muhakkak çok iyi en etkili vitaminlerden birini 3-5 gün kullanıyorum daha sonra aşı uygulamasını yapıyorum . Bu vitamin için link verdim bakabilirsiniz . Arkadaşlar uyguladığım diğer aşılar ve yaptıklarım bir sonra ki konuda devam edecektir . Teşekkürler .

Güvercin süt aşısı
Güvercin süt aşısı

1) GÜVERCİNLERE İÇME SUYU İLE AŞILAMA YAPILDIĞINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR

— Aşılamadan en az bir veya iki saat önce su verilmelidir (mevsime göre ayarlanır)

— Aşı ile beraber verilecek suyun, güvercinlerin iki saat içinde tüketebilecekleri miktarda olması gerekir. Aşılamada kullanılacak su miktarı güvercinlerin yaşına, türüne, ortamın sıcaklığına ve yetiştirme ortamına göre değişir.

— Aşılamada kullanılacak su temiz, klorsuz, yumuşak olmalı, herhangi bir kimyasal madde içermemeli, su klorlu ise 1-2 gün bekletilmeli ve ondan sonra aşılamada kullanılmalıdır.

— Aşılama suyuna 1/40 oranında yağsız süt veya 2 gr. / litre hesabı ile süt tozu katılmalıdır. — Suluklar deterjansız temiz su ile fırçalanarak temizlenmelidir.

— İçme suyu ile uygulanan aşıların kapağı karıştırılacağı suyun içinde açılmalıdır.

— Güvercinlere verilen aşılı suyun güneş ışığı almamasına dikkat edilmelidir.

— Aşılama sırasında kullanılacak olan malzemeler tamamen plastikten yapılmış olmalıdır.

KAYNAK :guvercinhastanesi.com (Ornitolog Murat Doğangün)

Yorum Gönder

0Yorumlar

Sevgili Okuyucular,

Yorum bölümünü kullanırken lütfen aşağıdaki kurallara uyun:

1. Saygılı ve Hoşgörülü Olun.
2. Yapıcı Eleştiriler Yapın.
3. Tehdit, Hakaret ve Spam Yapmayın.
4. Gizlilik ve Güvenliği Koruyun.
5. Yasalara Uyun.

Teşekkürler!

[Ahmet Suat Yayla ]

Yorum Gönder (0)